Live now!

OVER SPORTMONKS

Leer meer over de mensen achter Sportmonks!

Onze cijfers

2016
Launch datum
20,000+
Geregistreerde klanten
60+
Data endpoints

Betrouwbare sport data

Bij Sportmonks weten we dat je vertrouwd wilt worden. Daarvoor heb je betrouwbare sportdata nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om een betrouwbare en betaalbare dataleverancier te vinden. Dit maakt je onzeker over welke leverancier je moet kiezen. Wij vinden dat iedereen toegang verdient tot betrouwbare sportdata.

Als datafreaks met een sporthart begrijpen we hoe lastig het is om de juiste gegevens te verzamelen. Daarom hebben we sinds 2016 sportdata eenvoudig beschikbaar gemaakt voor 20.000 gebruikers, waaronder hoogwaardige mediabedrijven, profclubs en sportbonden.

Dit is hoe we het doen:
1. Start je gratis proefabonnement
2. Bouw je sporttoepassing
3. Geniet van hoogwaardige en betrouwbare sportdata

Zo hoef je geen kostbare tijd meer te besteden aan het zoeken naar de juiste aanbieder en verlies je geen klanten meer door onbetrouwbare gegevens.

En maak je in plaats daarvan geen zorgen meer over de betrouwbaarheid van je gegevens. Je ontwikkelaars zullen van je houden en je klanten zullen bij je blijven.

Het begin van Sportmonks

We zijn verheugd om onze ongelooflijke reis te delen die begon in 2016.

Groei van de online fan engagement industrie

In die tijd leefden ik (Jur) en mijn partner Ronnie allebei ons eigen leven met verschillende banen. Op een dag zagen we een ongelooflijke groei en potentieel in de wereld van sportfans en sportdata en besloten we onze eigen fantasy-website voor voetbal te beginnen.

HET WAS ONMOGELIJK OM HOOGWAARDIGE SPORTDATA TE KRIJGEN VOOR EEN REDELIJKE PRIJS

Maar zoals je waarschijnlijk wel weet, heb je voor het maken van een dergelijke website goede voetbaldata nodig.

We stuitten al snel op het probleem dat we goedkope maar vreselijke voetbaldata kregen of geweldige maar absurd dure voetbaldata. Er zat niets tussenin.

Er was geen goede voetbaldata beschikbaar voor een betaalbare prijs.

ER MOET EEN MANIER ZIJN

En die was er. We zeiden gewoon: “Prima, dan doen we het zelf wel”. We besloten om de sportdata die we nodig hadden zelf te verzamelen en te verfijnen, in plaats van ze te kopen.

Het begon met kleine beetjes data, maar naarmate de tijd vorderde werden we steeds vaardiger in het verzamelen en verrijken van ruwe voetbaldata.

 

 

 

 

 

Hoogwaardige voetbalgegevens zijn noodzakelijk voor succes

De opkomst van Sportmonks: het product bouwen waarnaar we op zoek waren

Toen alles voorspoedig liep en we onze eigen sportdata hadden verfijnd, beseften we dat we waarschijnlijk niet de enigen waren die worstelden met het vinden van een betaalbare en goede aanbieder van voetbaldata.

Op dat moment realiseerden we ons dat we waarschijnlijk niet de enigen waren die worstelden met het vinden van een betaalbare en goede aanbieder van voetbaldata.

We hadden al snel een goed werkende API en we dachten “We kunnen onze verzamelde data ook verkopen, dus dat deden we.

De Sportmonks

In 2020 kunnen we met trots zeggen dat Sportmonks zijn klanten sportdata biedt met een uitzonderlijke waarde voor hun geld. Onze voetbaldata zijn de snelste en betrouwbaarste van alle dataproviders in het middensegment, terwijl we zeer betaalbaar blijven.

In de  afgelopen jaren hebben we belangrijke mijlpalen bereikt. In 2020 hebben we 17.000 gebruikersaccounts bereikt. Dat zijn er nu meer dan 20.000 We bieden nu ook Cricket– en Formule 1 data aan. Wat begon als een klein passieproject in 2016 is in de loop der jaren uitgegroeid tot een winstgevend en duurzaam bedrijf. We begonnen in een klein schuurtje en zijn sindsdien exponentieel gegroeid met een wereldwijd team van scouts, ontwikkelaars, datapartners en journalisten.

Terwijl Sportmonks zijn activiteiten in 2023 voortzet, streven we ernaar om voortdurend nieuwe datafuncties toe te voegen en in de nabije toekomst meer sporten aan te bieden.

We hopen dat je samen met ons de toekomst van sport wilt creëren. Zie ons niet alleen als een provider, maar als je datapartner voor de lange termijn. We streven ernaar het beste sportdatabedrijf ter wereld te worden.

 

 

Wat begon als een klein passieproject was nu een legitieme onderneming geworden.

 

 

 

Sportmonks is betaalbaar voor de gemiddelde hobbyist en tevens uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

Kernwaarden

Long-term partnerschap
We hopen een langdurige samenwerking op te bouwen die voor ons allebei voordelig zal zijn.
Snelle, vriendelijke en uitstekende ondersteuning
Als datapartner willen we dat u tevreden bent. Daarom streven we ernaar dat u altijd de best mogelijke klantenservice krijgt.
Beste sportdata voor een betaalbare prijs
We streven naar de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn ervan overtuigd dat goede sportdata betaalbaar moet zijn.
Gebruik de nieuwste webtechnieken om te scoren
Een belangrijk onderdeel van het aanbieden van hoge kwaliteit sportdata is het gebruiken van de nieuwste webtechnieken. We streven er voortdurend naar om onze bestaande data te innoveren en te verbeteren.

Vertrouwd als partner

We hebben bewezen een betrouwbare partner te zijn voor wereldwijde mediabedrijven en topvoetbalclubs in de Premier League.

Football Data
Football Data
Football data
Football Data

We zijn in 2019 begonnen met ons abonnement en we zijn erg blij met de Voetbal API. Naast de geweldige snelheid van de API heeft Sportmonks ons keer op keer verrast met hun flexibele vriendelijke ondersteuning.

Alvind Konda
Developer

Toen we functies, documentatie, ondersteuning en waar voor je geld vergeleken, kwam Sportmonks als beste uit de test.

Snelle en betrouwbare voetbal-API met tonnen competities en toernooien.

We zijn erg blij met Sportmonks en kunnen ze van harte aanbevelen.

Tim Potter
Co-founder Footi

Sportmonks' Football API

Hoogwaardige en betrouwbare data

Sportdata van hoge kwaliteit is moeilijk te verkrijgen en vaak onbetaalbaar. Door de betrouwbare Sport API van Sportmonks te gebruiken, hoef je je geen zorgen meer te maken over de kwaliteit van de sportdata en kun je een betrouwbare applicatie bouwen om je bedrijf te laten groeien.